Оперативні новини

23.02.2022

Проблемні питання впровадження HACCP в закладах освіти

18 лютого 2022 року спеціалістами відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Новопсковського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено нараду з представниками відділу освіти Білолуцької селищної ради, директорами, медичними працівниками, кухарями та особами, відповідальними за організацію харчування дітей в закладах освіти Білолуцької селищної ради.

23.02.2022

Щодо дотримання санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей в закладах освіти Білолуцької селищної ради

18 лютого 2022 року фахівцями Новопсковського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено нараду з керівниками, кухарями закладів загальної середньої та дошкільної освіти Білолуцької селищної ради з питань санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей та забезпечення безпечності та якості харчування у закладах освіти.

22.02.2022

Щодо моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки» за січень 2022 року

За результатами проведення зазначеного моніторингу проаналізовано більше 4 тисяч цін по 218 торговим назвам лікарських засобів у 35 аптечних закладах за відповідною інформацією, яку надали 3 суб’єкта господарювання.

18.02.2022

Триває декларування!

Головне управління нагадує, що з 01.01.2022 до 31.03.2022 триває кампанія електронного декларування осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також осіб, які для цілей Закону України «Про запобігання корупції» прирівнюються до них.

В ході проведення вказаного заходу особлива увага приділялася питанням:

  • організації харчування дітей відповідно до сучасних стандартів, формуванню принципів здорового харчування;
  • планування меню з урахуванням технологічної документації на страви та вироби, дотримання норм харчування відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
  • забезпечення різноманітності харчування під час складання примірного чотиритижневого сезонного меню;
  • дотримання вимог ведення відповідної документації з організації харчування;
  • з метою запобігання випадків харчових отруєнь в закладах освіти дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності та якості харчових продуктів при організації харчування.

Керівникам закладів надані рекомендації щодо забезпечення учнів якісним, повноцінним харчуванням, а саме, здійсненням контролю за якістю продуктів, що надходять до закладу, умовами їх зберігання, контролю за санітарно-протиепідемічним режимом харчоблоку, фактичним виконанням меню, контролю за якістю готової продукції.

Останні відео

Інфографіка

Корисні посилання

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

На час дії воєнного стану інформація щодо діяльності Держпродспоживслужби надається за письмовими запитами.

ПРОСИМО ВИКОРИСТОВУВАТИ ВКАЗАНІ СПОСОБИ ПОДАННЯ ЗВЕРНЕННЯ

93405, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2

(06452) 6-80-15

Приймальня
(06452) 6-80-15
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45