Оперативні новини

23.02.2022

Проблемні питання впровадження HACCP в закладах освіти

18 лютого 2022 року спеціалістами відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Новопсковського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено нараду з представниками відділу освіти Білолуцької селищної ради, директорами, медичними працівниками, кухарями та особами, відповідальними за організацію харчування дітей в закладах освіти Білолуцької селищної ради.

23.02.2022

Щодо дотримання санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей в закладах освіти Білолуцької селищної ради

18 лютого 2022 року фахівцями Новопсковського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено нараду з керівниками, кухарями закладів загальної середньої та дошкільної освіти Білолуцької селищної ради з питань санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей та забезпечення безпечності та якості харчування у закладах освіти.

22.02.2022

Щодо моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки» за січень 2022 року

За результатами проведення зазначеного моніторингу проаналізовано більше 4 тисяч цін по 218 торговим назвам лікарських засобів у 35 аптечних закладах за відповідною інформацією, яку надали 3 суб’єкта господарювання.

18.02.2022

Триває декларування!

Головне управління нагадує, що з 01.01.2022 до 31.03.2022 триває кампанія електронного декларування осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також осіб, які для цілей Закону України «Про запобігання корупції» прирівнюються до них.

Важливо! Для операторів ринку щодо впровадження HACCP

Часто запитують, а які ж документи потрібно мати, щоб підтвердити, що в закладі громадського харчування впроваджено HACCP? Нижче приблизний перелік.

  • програма виробничого контролю;
  • графік контролю санітарно-гігієнічного стану виробництва (змиви);
  • процедура відбору зразків з випробувань і поводження з ними, акти відбору зразків;
  • журнали контролю температури холодильного обладнання;
  • журнали вхідного контролю сировини, допоміжних матеріалів, тари;
  • документація на одержувану сировину, тару та допоміжні матеріали;
  • графік планово-попереджувального ремонту обладнання, записи про зроблений ремонт виробничого обладнання;
  • договір з проведення ремонтних робіт технічного обладнання;
  • процедури належної лабораторної практики (журнал обліку проведених випробувань);
  • журнал контролю захворювань працівників підприємства (медичний журнал);
  • медичні книжки співробітників, договір на медичне обстеження співробітників;
  • план миття і дезінфекції виробничих цехів із зазначенням періодичності обробки виробничих конструкцій;
  • графік і організація санітарних днів, генеральне прибирання приміщень;
  • перелік дезінфікуючих і миючих засобів (інструкції по застосуванню, сертифікати відповідності;
  • журнал приготування деззасобів, контролю якості дезінфекції, інструкції;
  • журнали обліку роботи спецобладнання (стерилізаторів і т.п.);
  • протоколи випробувань (за період - не менше півроку) по воді, сировині і допоміжним матеріалам, готовій продукції, змиви з обладнання, тари, рук, спецодягу, контроль повітря;
  • наявність програм за видами постійного навчання співробітників (журнали реєстрації);
  • правила особистої і професійної гігієни, графік проведення медичних оглядів із зазначенням відповідальних осіб;
  • програма роботи зі скляними предметами і пластиком - при використанні у виробництві допоміжного обладнання зі скла та крихкого пластика;
  • програма роботи з дерев’яними предметами і обладнанням - при їх використанні у виробництві;
  • наявність процедур з кризових ситуацій (оперативне виявлення і усунення виявлених недоліків і порушень);
  • процедури оперативного реагування в разі непередбаченої аварійної зупинки обладнання;
  • робочі інструкції для кожного робочого місця;
  • договір на проведення робіт з дезінфекції, дезінсекції, дератизації;
  • документ, що підтверджує безпечність води;
  • договір на обслуговування вентиляції;
  • угода про вивезення сміття з території підприємства;
  • договір по утилізації відходів виробництва;
  • договір на проведення санітарної обробки автотранспорту;
  • журнали контролю температури автотранспортних засобів, дезінфекції кузова автотранспорту;
  • договір на проведення метрологічного контролю. Графік перевірки контрольно-вимірювального обладнання. Свідоцтва про повірку термометрів, вагів.

Введення в HACCP для шеф-кухаря

Міжнародні стандарти НАССР. Створення блок-схем для успішної роботи на кухні

Приймальня
(06452) 6-80-15
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45