З початку жовтня 2021 року спеціалістами Новопсковського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області спільно з місцевими органами самоврядування здійснено комісійну перевірку дотримання вимог санітарного законодавства об’єктом водопостачання та водовідведення – комунальним підприємством «Новопсковжитло» відділу ЖКГ Новопсковської селищної ради. Споруди водопостачання та водовідведення передані на баланс КП «Новопсковжитло» у серпні поточного року. Водопостачання смт Новопсков здійснюється двома водозабірними свердловинами глибиною 67 м та 60 м, дозвіл на спеціальне водокористування в стадії оформлення.

За результатами перевірки виявлені наступні порушення:

  • наявна огорожа свердловин потребує ремонту, технічні засоби охорони відсутні;
  • трубопровід мережі зношений, потребує заміни 4170 м водопроводу;
  • знезараження питної води перед надходженням в мережу не проводиться;
  • не пройдено медичний огляд працівниками, що зайняті на обслуговуванні систем водопостачання;
  • інформація про результати виробничого контролю безпечності та якості питної води, забруднення джерел водопостачання підприємством до Держпродспоживслужби не надається;
  • система водовідведення включає каналізаційну магістраль, сім КНС та очисні споруди. Потребує заміни каналізаційна магістраль 7060 м, каналізаційний напірний колектор 3780 м. Очисні споруди знаходяться в аварійному стані, потребують реконструкції.

За результатами перевірки керівнику КП «Новопсковжитло» надано рекомендації по усуненню виявлених порушень. Інформація про результати перевірки направлена голові Новопсковської селищної ради та голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації.

Також реєструються незадовільні результати за показниками епідемічної безпеки у пробах води джерел децентралізованого (колодязі громадського користування) та джерел локального водопостачання. Так, за результатами лабораторних досліджень питної води, відібраної Старобільським районним відділом (філією) ДУ «Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», у пробах питної води, відібраної з мережі локального водопроводу (крану харчоблоку) Заайдарівської філії ОЗО «Новопсковський ЗЗСО І-ІІІ смт Новопсковської селищної ради» виділені загальні коліформи в 100 см. куб. Також у пробах питної води, відібраної з шахтних колодязів громадського користування с. Рогове Новопсковської ОТГ (вул. Набережна, 6, вул. Набережна, 34, вул. Вишнева, 4, вул. Центральна, 7, вул. Центральна, 29) виявлений ріст загальних коліформ у 100 см. куб.

Голові Новопсковської селищної ради та начальнику відділу освіти направлено листи щодо незадовільної якості питної води та доведення її показників до нормативних вимог.

Фахівцями Марківського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області сумісно з органами місцевого самоврядування здійснено комісійну перевірку дотримання вимог санітарного законодавства об’єктом водопостачання та водовідведення – Комунальним підприємством «Комсервіс».

За результатами перевірки виявлені наступні порушення:

  • на свердловину відсутня дозвільна документація;
  • не пройдено медичний огляд працівниками, що зайняті на обслуговуванні систем водопостачання;
  • каналізаційні мережі, що знаходяться за територією смт. Мілове, в незадовільному стані та потребують капітального ремонту, із-за недостатнього фінансування останні ремонтні роботи проводились 1982 р., огороджені частково;
  • конструкції 2-х пісковловлювачів в пошкодженому стані (бетон з щілинами та корозією, просідання окремих ділянок);
  • стічний колодязь потребує ремонту. Поля фільтрації обкошені частково.

За результатами перевірки директору КП «Комсервіс» Міловської селищної ради надано рекомендації по усуненню виявлених порушень.

Робота фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області в складі комісій з питань обстеження об’єктів водопостачання та водовідведення населених пунктів триває.

Інформація щодо проведених заходів оприлюднюється на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Останні відео

Інфографіка

Корисні посилання

  • 315x124
  • 323 133

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

На час дії воєнного стану інформація щодо діяльності Держпродспоживслужби надається за письмовими запитами.

ПРОСИМО ВИКОРИСТОВУВАТИ ВКАЗАНІ СПОСОБИ ПОДАННЯ ЗВЕРНЕННЯ

93405, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2

(06452) 6-80-15

Для звернень +380972122613

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45