На виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» введеного в дію Указом Президента України від 13 березня 2020 року № 87 та Указу Президента України № 357/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30.07.2021 р. «Про стан водних ресурсів України», Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області продовжується робота по здійсненню санітарно-епідеміологічного нагляду за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів, зокрема об’єктів централізованого водопостачання.

В поточному році було перевірено 34 об’єкти централізованого водопостачання з 35 зареєстрованих об’єктів-ліцензіатів, що здійснюють діяльність з централізованого водопостачання.

За результатами комісійних перевірок було надано 20 пропозицій, за результатами позапланових заходів державного нагляду (контролю) надано 3 приписи щодо усунення виявлених порушень, з яких 2 приписи виконані в повному обсязі, 1 припис не виконано, тому що термін виконання припису по Комунальному підприємству «Комишуваський водоканал» Сєвєродонецького району Луганської області – 30.12.2021 року.

Також за результатами комісійних перевірок виконано 5 пропозицій, а саме:

  • по дотриманню режиму першого поясу зони санітарної охорони свердловин у с. Новоспасівка та с. Данилівка Біловодської ОТГ, в РКП «Старобільськвода»;
  • по організації виробничого контролю безпечності та якості питної води у с. Курячівка та с. Лісна поляна Марківської ОТГ.

В той же час, залишаються не виконаними наступні пропозиції:

В Сватівському районі:

  • не розроблено проектну документацію по організації режиму першого поясу зони санітарної охорони свердловин (обслуговуючі кооперативи «Водар», «Топольок», КП «Троїцький центр комунальних послуг»).

В Старобільському районі:

  • не розроблено проектну документацію по організації режиму першого поясу зони санітарної охорони свердловин (КП «Шульгинкакомунсервіс»);
  • не дотримується перший пояс зони санітарної охорони свердловин (с. Роздольне, с. Петрівське, с. Веселе, с. Бондареве, с. Садки);
  • не забезпечено лабораторний контроль питної води за показниками епідемічної безпеки перед надходженням у водопровідну мережу у с. Новодеркул, Данилівка, Городнє Біловодської ОТГ.

В Сєвєродонецькому районі:

  • в с. Троїцьке Попаснянської ВЦА відсутній балансоутримувач свердловин.

Не виконання вищезазначених пропозицій пов’язано зі значними матеріальними витратами або відсутністю балансоутримувача споруд водозабезпечення населених пунктів.

За результатами здійснених заходів Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області були направлені листи керівникам підприємств, що здійснюють господарську діяльність з централізованого водопостачання, керівникам об’єднаних територіальних громад та керівництву Луганської обласної державної адміністрації щодо виявлених порушень на об’єктах водопостачання.

Робота фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області в складі комісій з питань обстеження об’єктів водопостачання та водовідведення населених пунктів триває.

Інформація щодо проведених заходів оприлюднюється на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Останні відео

Інфографіка

Корисні посилання

  • 315x124
  • 323 133

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

На час дії воєнного стану інформація щодо діяльності Держпродспоживслужби надається за письмовими запитами.

ПРОСИМО ВИКОРИСТОВУВАТИ ВКАЗАНІ СПОСОБИ ПОДАННЯ ЗВЕРНЕННЯ

93405, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2

(06452) 6-80-15

Для звернень +380972122613

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45