Комісійна перевірка дотримання вимог санітарного законодавства міським комунальним підприємством «Сватівський водоканал»

На виконання пункту 3 Рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», введеного в дію Указом Президента України від 13.03.2020 року № 87/2020 з питання щодо невідкладного посилення контролю за системами водопостачання і водовідведення населених пунктів, статті 39 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» Сватівським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області продовжується робота по контролю за системами водопостачання і водовідведення населених пунктів з метою запобігання негативному розвитку епідеміологічної ситуації та забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення на території Сватівського району Луганської області.

Прийнято участь в межах своїх повноважень в комісійному обстеженні міського комунального підприємства «Сватівський водоканал».

Організація водопостачання здійснюється згідно ліцензії на централізоване водопостачання та водовідведення, дозволу на спеціальне водокористування, технологічного регламенту експлуатації водопровідної насосної станції 2-го підйому, робочої і технічної документації згідно характеристики споруд і мереж водопостачання.

Вимоги до організації зон санітарної охорони першого поясу зони санітарної охорони свердловин та головних споруд водопровідної насосної станції 2-го підйому дотримані. Охорона території цілодобова.

Гідроізоляція камер та герметизація оголовків свердловин дотримані. Система управління роботою свердловин автоматизована. Ведеться оформлення документації щодо проведення по черзі капітального ремонту двох резервуарів чистої води. Робоче обладнання пофарбовано, без видимих течій. Наявні умови для відбору проб води на лабораторні дослідження.

Робочі журнали обліку та контролю роботи підприємства ведуться. Графіки дезінфекції резервуарів дотримуються. При аналізі журналу виконаних аварійних робіт протягом року всі аварійні ситуації на мережах водопроводу міста ліквідовано згідно встановлених термінів.

Відповідно до «Робочої програми лабораторно-виробничого контролю якості питної води МКП «Сватівський водоканал» на 2020-2024 роки», погодженої Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області, графіки дослідження води на відповідність вимогам ДСанПін 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» за видом контролю, переліком показників, періодичністю, місцями (точками) відбору дотримуються.

Згідно аналізу особових медичних книжок обов’язковий медичний огляд відповідно до вимог наказу МОЗ України від 23.07.2002 р. № 280 «Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб» пройшли всі співробітники підприємства.

Подальша робота щодо контролю за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах водопостачання на території Сватівського району з метою забезпечення населення питною водою гарантованої якості триває.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45