У закладах освіти м. Старобільськ встановлені відхилення у зразках питної води за показниками епідемічної безпеки

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області, відповідно до п. 5 Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року, введеного в дію Указом президента України від 13 серпня 2021 року № 357/2021, організовує та здійснює роботу по посиленню державного нагляду (контролю) за дотриманням підприємствами державних санітарних норм і правил, гігієнічних вимог стосовно води, що використовується для господарсько-питного водопостачання, зокрема закладів дошкільної та загальної освіти.

У серпні 2021 року до Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області надійшло повідомлення від Старобільського районного відділу ДУ «Луганській обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» щодо встановлених відхилень за показникам епідемічної безпеки у зразках питної води, відібраних у закладах дошкільної освіти м. Старобільськ. Також, в цей же період, Старобільською районною державною лабораторією Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів проводився відбір проб питної води у закладах освіти м. Старобільськ у зв’язку з підготовкою закладів до нового навчального року. За результатами проведених лабораторних досліджень встановлено відхилення за показниками епідемічної безпеки у 12 міських закладах освіти. Всі заклади освіти, де були виявлені порушення, підключені до мереж централізованого водопостачання РКП «Старобільськвода».

З метою недопущення погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації, пов’язаної із споживанням питної води негарантованої якості, Головне управління Держпродспоживслужби посприяло проведенню засідання комісії ТЕБ і НС Старобільської міської територіальної громади. За результатами засідання комісії прийнято протокол від 20.08.2021 № 5 щодо проведення РКП «Старобільськвода» вичерпних заходів по хлоруванню води та промивці водопровідних мереж закладів освіти, де були виявлені відхилення від нормативних вимог якості питної води, з інформуванням через ЗМІ та соціальні мережі населення, керівників підприємств, установ та організацій Старобільської міської територіальної громади про проведення хлорування води.

Дезінфекцію та промивку міських водопровідних мереж було проведено 23-24.08.2021. За результатами повторних лабораторних досліджень зразків питної води, відібраних у закладах освіти м. Старобільськ, питна вода за показникам епідемічної безпеки відповідає нормативним вимогам.

Питання безпечності та якості питної води у закладах освіти Луганської області є пріоритетним та знаходиться на особливому контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45