Головне управління проводить контроль якості нехарчової продукції

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області є територіальним органом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, яке відповідно до покладених на нього завдань, серед іншого, забезпечує реалізацію державної політики у сфері державного ринкового нагляду.

Метою здійснення ринкового нагляду є вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів з відповідним інформуванням про це громадськості щодо продукції, яка при її використанні за призначенням або за обґрунтовано передбачуваних умов і при належному встановленні та технічному обслуговуванні становить загрозу суспільним інтересам чи яка в інший спосіб не відповідає встановленим вимогам.

Впродовж 2021 року відділом ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області під час перевірок характеристик продукції здійснювався відбір зразків, а саме: приладів побутових електричних, світлотехнічної продукції та ламп, у суб’єктів господарювання, які розповсюджували таку продукції на території Луганській області. Було відібрано 18 зразків. За результатами лабораторних досліджень встановлено, що певні види продукції не відповідають встановленим вимогам, а саме:

  • зарядні пристрої для мобільних телефонів;
  • електрична продукція для побутового використання (подовжувачі електричні, мережеві фільтри-подовжувачі, сушарка для взуття, кип’ятильник).

Невідповідність встановленим вимогам полягала у відсутності відповідного маркування безпосередньо на продукції, відсутності інструкції на державній мові, а також невідповідності певних електротехнічних показників електропобутової продукції вимогам встановлених ДСТУ.

Під час проведення перевірок спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду проводиться роз’яснювальна робота щодо необхідності дотримання вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».

Суб’єктам господарювання, які розповсюджували вищевказану продукцію, були надані для виконання відповідні рішення про вжиття обмежувальних корегувальних (заходів) для приведення продукції у відповідність до встановлених вимог та до стану, що виключають будь-яку загрозу суспільним інтересам.

Користуючись нагодою, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області вкотре звертається з проханням до суб’єктів господарювання та інших осіб, які розповсюджують вищевказану продукцію дотримуватися та не порушувати вимоги чинного законодавства.

У разі виникнення питань споживачі та суб’єкти господарювання мають можливість отримати професійну консультацію шляхом звертання до Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області за адресою: м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2 або за телефоном (06452) 6-80-15, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45