II Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання експертної та оціночної діяльності»

25 та 26 листопада 2021 року у ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» відбулася ІІ Міжнародна науково-практична онлайн конференція «Актуальні питання експертної та оціночної діяльності». Як зазначено організаторами, проведення конференції є складовою забезпечення інтернаціоналізації освітньої та наукової діяльності. У роботі конференції взяли участь фахівці з 11 країн, серед яких велика кількість українських науковців та спеціалістів з експертної діяльності. Долучились до обговорення порядку денного конференції й представники Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Конференція проведена з метою розвитку товарознавчих аспектів експертної та оціночної діяльності, теорії та практики експертної та оціночної діяльності, проблем ідентифікації, порівняльного тестування; вирішення цілої низки завдань з покращення якості та безпечності нашого життя завдяки використанню сучасних досягнень науки і практики; обговорення актуальних питань формування професійних компетентностей при підготовці товарознавців-експертів та оцінювачів; зміцнення зв’язків між наукою й практикою, шляхом консолідації зусиль науковців різних регіонів нашої держави та інших країн, зокрема й під час обміну передовим досвідом і думками між молодими і досвідченими вченими.

Учасники конференції презентували широкий спектр наукових доповідей, зокрема, «Товарознавча оцінка культурних цінностей в Україні та рекомендації Міжнародного комітету з оцінки», «Деякі аспекти встановлення ринкової вартості товарів під час проведення товарознавчої експертизи», «Проблемні питання, що виникають під час проведення судових товарознавчих експертиз при визначенні вартості окремих груп товарів», «Ідентифікація, як протидія появі на ринку фальсифікованих та контрафактних товарів» та інших.

Наприкінці роботи конференції учасники долучилися до спільного обговорення актуальних питань та підведення підсумків роботи конференції.

Під час закриття конференції Людмила Сєногонова, завідувач кафедри товарознавства, торговельного підприємництва та експертизи товарів ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка», к.т.н., доцент, висловила подяку учасникам конференції та зазначила, що за підсумками роботи конференції буде виданий збірник тез конференції, до якого між іншими, увійде й доповідь спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області щодо законодавчого регулювання питань безпечності нехарчової продукції та захисту прав споживачів.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45