Ні фальсифікату в дитячих закладах Луганщини!

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області третій рік поспіль продовжує роботу із виявлення та недопущення фальсифікованих харчових продуктів до загальноосвітніх закладів Луганської області.

Так, протягом 2020 року під час позапланових заходів на виконання доручення Прем’єр-міністра України в загальноосвітніх та дошкільних дитячих закладах Луганської області відібрано 20 зразків масла солодковершкового.

Результати досліджень в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи на вміст жирів немолочного походження показали вміст жирів немолочного походження в 13 відібраних зразках. Таке «масло» не відповідає вимогам законодавства України в сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, оскільки відноситься до категорії молоковмісних продуктів та заборонено відповідними інструкціями з організації харчування дітей до використання в загальноосвітніх закладах.

За вищевказаними фактами Головним управлінням Держпродспоживслужби вжито вичерпні заходи в межах компетенції щодо встановлення шляхів надходження такої продукції та недопущення її подальшого обігу. В ході заходів вилучено з обігу 1200 кг фальсифікованого «масла солодковершкового», яке знищено у визначений Законом спосіб.

Порівняно з 2020 роком в 2021 році ситуація щодо обігу фальсифікату в загальноосвітніх закладах значно покращилася. Так з 20 відібраних зразках масла солодковершкового, вміст жирів рослинного походження виявлено лише в 1 зразку, відібраному в одному із закладів смт. Новоайдару. Для встановлення постачальника масла матеріали направлені до правоохоронних органів.

З боку Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, в тому числі в рамках виконання Регіонального Плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2021-2023 роки, постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з керівниками загальноосвітніх закладів щодо посилення вхідного контролю під час приймання продукції, в тому числі від виробників та постачальників, які відповідають вимогам харчового законодавства України.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45