Семінар для суб’єктів господарювання що реалізують іграшки та дитячі товари

21 грудня 2021 фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області прийняли участь в семінарі у Сєвєродонецькій міській ВЦА. Семінар було проведено для суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність у сфері торгівлі дитячими товарами з питань, що стосуються споживчої політики, трудового та податкового законодавства. У семінарі також взяли участь фахівці Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, співробітники ДПС у Луганській області та представники Сєвєродонецької міської ВЦА.

Головною тематикою заходу стало дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів при реалізації іграшок та дитячих товарів. Державний ринковий нагляд і контроль іграшок. Застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі. Нагляд та контроль за додержання законодавства про працю.

Начальник відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Олександр Калмиков надав роз’яснення присутнім суб’єктам господарювання про вимоги до маркування іграшок згідно Технічного регламенту безпечності іграшок (Постанова КМУ від 28 лютого 2018 р. № 151 «Про затвердження Технічного регламенту безпечності іграшок»), про супровідну документацію на товар та розміри штрафних санкцій, згідно ст. 44, за порушення Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

Також суб’єктам господарювання була надана інформація про обов’язки виробників, імпортерів та уповноважених представників під час введення іграшки в обіг та обов’язки розповсюджувачів під час надання іграшки на ринку.

Особлива увага була приділена попередженням, які впливають на рішення щодо придбання іграшки, зокрема ті, що визначають мінімальний та максимальний вік користувачів, та інші, що повинні бути зазначені на споживчій упаковці або бути чітко видимі в інший спосіб для споживача перед купівлею, в тому числі у разі, коли купівля здійснюється шляхом електронної торгівлі.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45