Оперативні новини

23.02.2022

Проблемні питання впровадження HACCP в закладах освіти

18 лютого 2022 року спеціалістами відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Новопсковського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено нараду з представниками відділу освіти Білолуцької селищної ради, директорами, медичними працівниками, кухарями та особами, відповідальними за організацію харчування дітей в закладах освіти Білолуцької селищної ради.

23.02.2022

Щодо дотримання санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей в закладах освіти Білолуцької селищної ради

18 лютого 2022 року фахівцями Новопсковського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено нараду з керівниками, кухарями закладів загальної середньої та дошкільної освіти Білолуцької селищної ради з питань санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей та забезпечення безпечності та якості харчування у закладах освіти.

22.02.2022

Щодо моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки» за січень 2022 року

За результатами проведення зазначеного моніторингу проаналізовано більше 4 тисяч цін по 218 торговим назвам лікарських засобів у 35 аптечних закладах за відповідною інформацією, яку надали 3 суб’єкта господарювання.

18.02.2022

Триває декларування!

Головне управління нагадує, що з 01.01.2022 до 31.03.2022 триває кампанія електронного декларування осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також осіб, які для цілей Закону України «Про запобігання корупції» прирівнюються до них.

Щодо дотримання санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей у закладах освіти Щастинського району

Проведено семінар-нараду з фахівцями відділу освіти Новоайдарської селищної об’єднаної територіальної громади, керівниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти, представниками суб’єктів господарювання, що задіяні в організації харчування дітей, відповідальних осіб – постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини з питань санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей з порядком денним:

  1. Вимоги законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
  2. Вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ від 25.09.2020 № 2205.
  3. Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, затверджені наказом Міністерства розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України 03.12.2020 № 2532.
  4. Постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
  5. Обговорення зазначених питань та обмін досвідом роботи щодо контролю за організацією харчування дітей, веденням супровідної документації тощо.

Новоайдарським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведена роз’яснювальна та інформаційна робота щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 в закладах загальної середньої та дошкільної освіти Щастинського району.

Приймальня
(06452) 6-80-15
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45