Механізми захисту прав споживачів в умовах воєнного стану

В рамках реалізації одного з пріоритетних напрямів роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області – з розвитку превентивних інструментів захисту споживачів, за ініціативою управління захисту споживачів та контролю за регульованими цінами 28.02.2024 відбулася зустріч – взаємодія у львівському гуманітарному хабі «Луганщина моя» з представниками Старобільської міської військової адміністрації на тему «Захист прав споживачів та механізми їх захисту в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні».

Про захист прав споживачів в період запровадженого воєнного стану, забезпечення рівноваги прав та інтересів суб’єктів споживчої політики, а також про дотримання законодавства у сфері захисту прав споживачів, видача розрахункових документів, забезпечення безготівкової форми розрахунку, заборона використання пластикових пакетів – розповіла начальник управління захисту споживачів та контролю за регульованими цінами Людмила Бутріменко.

На зустрічі розглянуто актуальні питання взаємодії з органами місцевого самоврядування для реалізації державної політики у сфері захисту прав споживачів.

Відповідно до статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать повноваження зокрема щодо здійснення контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів.

Вирішення озвучених питань підтримала начальник Старобільської міської військової адміністрації Яна Літвінова. Пані Яна запропонувала спільно вирішувати питання захисту прав споживачів, з якими звертаються ВПО з Луганської області, які зараз тимчасово проживають у Львівській області.

Присутні учасники отримали досвід, нові знання, задавали цікаві питання з різних життєвих ситуацій, на які було надано вичерпні відповіді.

 

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45