23 квітня 2019 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області взяли участь в спільному заході, що відбувся на базі Сєвєродонецького міського центру зайнятості за участю роботодавців міста, діяльність яких пов’язана з наданням послуг харчування.
Під час заходу роботодавці мали змогу поставити представникам Головного управління питання, що виникають у них, у зв’язку із провадженням діяльності з виробництва та обігу харчових продуктів.
Особливу увагу приділено доведенню до присутніх вимог чинного харчового законодавства в частині їх обов’язків як операторів ринку харчових продуктів, а саме: державній реєстрації потужностей, впровадженню систем, що базуються на принципах системи НАССР, дотриманню принципу простежуванності та гігієнічних вимог на всіх стадіях виробництва, починаючи з надходження сировини і до поставки продукту кінцевому споживачеві.
Крім того до присутніх доведено відповідальність, передбачену чинним законодавством за порушення вимог у сфері безпечності харчових продуктів, та доречністю у зв’язку з цим застосування превентивних заходів за для уникнення невиправних наслідків.