До уваги осіб, які працюють з пестицидами та агрохімікатами!

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області щороку проводить навчання осіб, робота яких безпосередньо пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобами захисту рослин для отримання допусків та посвідчень на право здійснення таких робіт.

Цього року вже розпочалося навчання спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, порядок одержання такого допуску визначається Постановою Кабінету Міністрів України від 18 вересня 1995 року № 746.

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 25.02.2021 № 395 визначено розмір оплати за організацію і проведення навчання вищевказаної категорії працівників, та у 2022 році становить на одну особу 370,69 грн.

Під час проведення навчань роз’яснюються вимоги Законів України «Про захист рослин», «Про пестициди і агрохімікати», «Про бджільництво», «Про охорону навколишнього природного середовища», Державних санітарних правил транспортування, зберігання та застосування пестицидів у сільському господарстві та інших нормативно-правових актів, наголошується на їх дотриманні та виконанні.

Виконувати робіту з пестицидами і агрохімікатами особам, які не мають допуску (посвідчення) – СУВОРО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ! Допущення до роботи з пестицидами осіб, які не мають допуску є порушенням Закону України «Про захист рослин». Згідно ст. 21 порушення законодавства про захист рослин тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з законом. Відповідальність за порушення законодавства про захист рослин несуть особи, винні у не проходженні спеціальної підготовки та неотриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобами захисту рослин.

Для проведення навчання вказаної категорії працівників та отримання допусків (посвідчень) на право здійснення таких робіт необхідно звернутися в управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області або до спеціалістів управління, які працюють у закріплених зонах обслуговування!

Приймальня
(06452) 6-80-15
Номер для звернень
+380972122613
Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр)
(044) 364 77 80
Електронна пошта
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45
Обідня перерва: 12:00-12:45